Trädfällning hemma på trädgården

Trädfällning hemma på trädgården

God morgon alla läsare! Det är återigen måndag och efter några veckor med ledigheter så är det dags att börja återgå till de gamla rutinerna. Idag tänkte jag prata lite om trädgårdar och närmare bestämt om trädfällning. Det är nämligen så att jag har insett att det behöver fällas några träd på min tomt, så att även jag kan få njuta lite av min uteplats när solen väl kommer. Jag byggde en altan sent i höstas så jag fick faktiskt inte uppleva så mycket sol. Häromdagen när jag var ute och grejade i trädgården så insåg jag ganska fort att jag inte skulle få uppleva någon sol överhuvudtaget om inte träden kapas. Visserligen så ligger solen väldigt lågt såhär års men det var ganska tydligt att träden kommer skymma större delarna av min altan och jag ser inte mening med att ha någon altan om inte solen kommer åt. För att få träden fällda så kommer jag ringa efter en arborist, det är inget arbete som jag tänker utföra själv. Jag har inte några verktyg för att få jobbet gjort, men sen har jag inte heller några som helst erfarenheter från trädfällning så det känns bättre att lämna över arbetet. Det kommer krävas en ordentlig motorsåg för att fälla de här träden, det är nämligen ganska så stora träd. Jag funderade först på om det kanske skulle räcka att bara kapa en bit av träden, men jag tror inte det skulle vara så snyggt om bara stammen skulle vara kvar så det är nog bättre att kapa allting istället. I övrigt så är jag väldigt nöjd med min trädgård och jag tror nog att det kommer bli ännu bättre efter lite trädfällning. Nu vill jag bara önska er en fortsatt trevlig dag, så hörs vi snart igen. Ha det fint!


Kommentarer är stängda.